Over mij

Constructieve journalistiek

Ik geloof oprecht dat er een andere wereld mogelijk is. Een wereld met minder armoede en meer rechtvaardigheid. Er zijn natuurlijk vele manieren om je daarvoor in te zetten en journalistiek ligt misschien niet het meest voor de hand. De traditionele opvatting is immers dat je als journalist een neutraal doorgeefluik probeert te zijn. Maar daar geloof ik niet zo in. Gelukkig weet ik me in goed gezelschap van vernieuwende media als de Correspondent en OneWorld, die ook pleiten voor meer constructieve journalistiek.

Academische achtergrond

Mijn geloof in objectiviteit sneuvelde voorgoed tijdens mijn opleiding genderstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Dat was in de jaren 90, toen het postmodernisme en de wetenschapskritiek hoogtij vierden binnen de politieke en sociale wetenschappen. In 2001 studeerde ik cum laude af. Daarna leerde ik het vak van journalist in de praktijk, door artikelen te schrijven en vrijwilligerswerk te doen op redacties. Sinds 2007 verdien ik als freelancer mijn brood ermee.

Fotografie

Sommige verhalen laten zich beter vertellen met beelden dan met woorden. En soms vullen woord en beeld elkaar perfect aan. Daarom begon ik in 2011 met een opleiding aan de Fotovakschool in Amsterdam en studeerde er in 2015 af. Sindsdien vertel ik verhalen in woord én beeld.

Werken op een landgoed

Mijn kantoor bevindt zich op een landgoed in de Betuwe, op steenworp afstand van de rivier de Linge. Zomers neem ik in mijn lunchpauze graag een duik of ik ga een half uurtje onkruid wieden in mijn moestuin. 's Winters maak ik vaak een wandelingetje door het park of daag een van mijn buren uit voor een potje tafeltennis. Lijkt het je leuk om eens een kijkje te nemen op het landgoed? Kom gerust een keer langs!