eindredactietekst

Movisie: Eindredactie ‘Lokaal samenspel’

inpsiratiewijzer movisie

Voor kennisinstituut Movisie deed ik de eindredactie over een publicatie over ‘Living Labs’. Dat zijn trajecten waarin gemeenten, zorgorganisaties en burgerinitiatieven hun samenwerking op het gebied van zorg en welzijn vormgeven.

Steeds meer bewoners willen zelf zorg en ondersteuning organiseren in hun eigen wijk of dorp. Om dat goed en met plezier te kunnen doen is het belangrijk om goed samen te (kunnen) werken met gemeenten en aanbieders van zorg en ondersteuning. En, hoe zeggen we dit netjes: er valt nog veel te winnen!

Om meer zicht te krijgen op de valkuilen en successen van deze samenwerking zijn Movisie, LSA en Vilans een aantal living labs ‘Lokaal samenspel’ gestart. Korte trajecten waarin alle partijen samenkomen om te praten over die samenwerking tussen burgerinitiatieven op het gebied van zorg en welzijn (die ook taken willen overnemen van de huidige aanbieder), de gemeente en de zorgorganisatie. In deze inspiratiewijzer lees je over de praktijk van deze living labs, met daarbij tips over hoe de samenwerking productiever kan worden vormgegeven. Je vindt in de inspiratiewijzer ook een aantal praktische werkvormen om zelf mee aan de slag te gaan. We hopen dat je ervan leert en dat het inspireert!

Lees de publicatie op de website van Movisie